Събития

2013-12-02 Състезание „АЕЦ – Енергия за чиста природа”

На 28.11.2013 г. в Дома на енергетика, гр. Козлодуй, се проведе състезание на тема „АЕЦ – Енергия за чиста природа” като част от Социалната програма по време на мисия OSART.

Събитието беше организирано от Сдружение „Жените в ядрената индустрия – България” (WiN Bulgaria) и се проведе за девета поредна година. В състезанието участваха шест отбора от следните училища: от гр. Козлодуй  – СОУ “Св. св. Кирил и Методий”, СОУ “Христо Ботев”, ПГЯЕ “Игор Курчатов” и ПГЯЕ “Мария Склодовска Кюри” от гр. Белене. Основната цел на състезанието е средношколците да демонстрират знания във връзка с  радиоекологичния мониторинг, управление на радиоактивните отпадъци в АЕЦ, въздействие на радиацията върху околната среда и технологична схема на АЕЦ с реактор ВВЕР.

Всички отбори получиха награди за доброто си представяне, както и много допълнителни награди. ЕнергоСервиз АД подари на ПГЯЕ “Игор Курчатов” мултифункционално устройство – принтер/ скенер/ копир, формат А3.

Госпожа Радка Иванова, Председател на Сдружението, връчи на Изпълнителния директор на ЕнергоСервиз АД – Георги Манчев, Грамота за значителен принос в развитието на дейността на WIN-България 1993 – 20013 г.